Αναγνώστες

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ

Στο e-mail: kouskousaris@gmail.com
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Κ.Λ.Π. - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ...

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Θρίλερ με την παραίτηση Μουμπάρακ από την ηγεσία του κόμματός του (vids)



Λίγο νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, πως “παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο”. Μεταξύ των μελών του εκτελεστικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος που παραιτήθηκε, βρίσκεται και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.



Νέος γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο Χόσαμ Μπαντράουι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος.
Τι σχεδιάζουν στρατός και αξιωματούχοι
Ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου, Όμαρ Σουλεϊμάν και οι επικεφαλής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων εξετάζουν διάφορα σενάρια για τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, γράφουν οι New York Times.
Η αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, προσθέτει ότι αυτά τα διάφορα σενάρια δεν προβλέπουν να ζητηθεί από τον Aιγύπτιο πρόεδρο, που ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει ότι θα αποσυρθεί άμεσα, να το κάνει.
Ωστόσο, προβλέπουν τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται ο Σουλεϊμάν, ο οποίος θα διαπραγματευτεί με προσωπικότητες της αντιπολίτευσης για την τροποποίηση του αιγυπτιακού Συντάγματος κι άλλες μεταρρυθμίσεις.

Alexandria: more protests

Να σταματήσουν οι διαδηλώσεις ζητά ο στρατός
Διοικητής του στρατού της Αιγύπτου απευθύνθηκε το Σάββατο (05/02) στους χιλιάδες Αιγύπτιους που βρίσκονται στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, σε μια προσπάθεια να τους πείσει, να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν παραλύσει την οικονομική ζωή στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
"Έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράσετε τα πιστεύω σας, αλλά σας παρακαλώ σώστε ό,τι έχει απομείνει από την Αίγυπτο. Κοιτάξτε γύρω σας", δήλωσε ο Χάσαν αλ Ροουένι από ένα βήμα στην πλατεία, χρησιμοποιώντας μεγάφωνο.
Το πλήθος αντέδρασε με φωνές ότι ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να παραιτηθεί και ο Ροουένι κατέβηκε από το βήμα λέγοντας: "Δεν θα συνεχίσω να μιλάω εν μέσω τέτοιων ιαχών".
Χιλιάδες Αιγύπτιοι βρίσκονται και σήμερα στην Πλατεία Ταχρίρ, πολλοί από τους οποίους έχουν κατασκηνώσει εκεί για μέρες με πανό και σημαίες. Η εργασιακή εβδομάδα αρχίζει την Κυριακή στην Αίγυπτο και αύριο αναμένεται να ξανανοίξουν οι τράπεζες, μετά το κλείσιμό τους για μία εβδομάδα.
"Χρειαζόμαστε να ανοίξουμε το δρόμο στην πλατεία, χρειαζόμαστε να αρχίσει ξανά η κυκλοφορία μέσω της Ταχρίρ. Οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν στην Ταχρίρ, αλλά όχι στο δρόμο", προσέθεσε ο Ροουένι σε μια βόλτα που έκανε στην πλατεία για να μιλήσει στους διαδηλωτές.
.
Egypt: Starvation, Revolution and the Price of Statism
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου