Αναγνώστες

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ

Στο e-mail: kouskousaris@gmail.com
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Κ.Λ.Π. - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ...

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πάγκαλος: "Όχι" στο γερμανικό σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος



“Το Σύνταγμα μπορεί να αναθεωρηθεί. Αλλά απορρίπτω διαρρήδην τη σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει κοινοτική απόφαση, να παρεμβαίνουν σε όλα τα εθνικά Συντάγματα. Στην Ελλάδα, γίνεται μία συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απορρίψει αυτή την προοπτική. Η αναθεώρηση έχει νόηµα αν αφορά και άλλα θέµατα που εκκρεµούν. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγµα από αυτό που επιζητεί η κ. Μέρκελ”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

Σε συνέντευξή του στα “Νέα” (07/02), ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν τον ελκύει η σκέψη, να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο γερµανικό σχέδιο διάσωσης. “Αυτή είναι ίσως µια καλή αφετηρία για συζήτηση. Το ναι ή το όχι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ακόμη, πως “πριν από το τέλος του χρόνου πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τους ανθρώπους αυτούς που αιφνιδιάστηκαν από τα περσινά µέτρα και δυσχέρανε το βιοτικό τους επίπεδο”, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που δεν έχουν σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: “Το Μνηµόνιο περιλαµβάνει και ορισµένες προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Εµείς είχαµε, για παράδειγµα, δεσµευτεί για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων. Γιατί να υπαναχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από αυτή την εξαγγελία του; Κι αν το κάνει στο µέλλον µια άλλη κυβέρνηση, τι θα γίνει δηλαδή; Θα ξανακλείσουν τα κλειστά επαγγέλµατα;

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση να γυρίσουµε πίσω; Εχουν γίνει ριζικές παρεµβάσεις που εξαλείφουν µεγάλες πληγές ελλειµµάτων του Δηµοσίου – δείτε τι γίνεται µε τις ?ΕΚΟ, τις δηµόσιες υπηρεσίες. Στον ΟΣΕ, για παράδειγµα, ο τζίρος δεν είναι παρά το null του µισθολογίου των εργαζοµένων. Μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση”.

“Δεν είµαστε έξω από την κοινωνία. Εγώ προσωπικά συναντώ πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αντιµετωπίζουν πρόβληµα και συζητώ µαζί τους. Βεβαίως κόπηκαν συντάξεις, αλλά ας πούµε ακόµη κι αυτός που του περικόπηκε η σύνταξη και παίρνει λιγότερα από 1.000 ευρώ τον µήνα, ξέρει ότι το κράτος διαθέτει δωρεάν υγεία της οποίας αυτός κάνει χρήση – σε διαφορική περίπτωση θα πλήρωνε, και πολλά µάλιστα”, δήλωσε για όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα του τελευταίου έτους.

“Ζούμε σε εποχή ριζικής αλλαγής του παραδοσιακού τρόπου σκέψης”

“Πιστεύω ότι ζούµε µια εποχή, που ο παραδοσιακός τρόπος σκέψης υφίσταται ριζική αλλαγή, µέσα από µια πολύ επώδυνη διαδικασία. Κάποτε ο γονιός πίστευε ότι µε µια καλή πολιτική γνωριµία θα έλυνε το πρόβληµα της απασχόλησης του παιδιού του µε έναν διορισµό στο δηµόσιο. Τώρα τελείωσαν αυτά. Ή θα µείνει άνεργος ή θα αποδεχτεί ότι θα γίνει χειρώναξ”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις απεργίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε “αδιανόητο και προφανώς απαράδεκτο, αυτό που κάνουν ορισµένες κοινωνικές οµάδες που απεργούν, όπως οι εργαζόµενοι στα µέσα µαζικής µεταφοράς”.

“Στο Παρίσι όπου έζησα πολλά χρόνια, στις συγκοινωνίες υπήρχαν τρία συνδικάτα. Το κοµµουνιστικό, το σοσιαλδηµοκρατικό και το χριστιανοδηµοκρατικό. Συνεργάζονταν στις απεργίες συχνά, αλλά έβλεπες να κυκλοφορεί 1 στους 3 συρµούς του µετρό, 1 στα τέσσερα λεωφορεία. Ουδέποτε όµως να µην κυκλοφορεί τίποτε όπως εδώ. Απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωµα στην απεργία, υπάρχει επίσης το αναφαίρετο δικαίωµα εκείνου που θέλει να εργαστεί. Εδώ ισχύει το block out, µόνο που δεν το ασκεί ο εργοδότης, αλλά οι συνδικαλιστές που επιβάλλουν µε τη βία, στον άλλον που θέλει να εργαστεί, να µη δουλέψει. Πρόκειται για θέµα που πρέπει να µας απασχολήσει όλους σαν κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά.

“Οδηγούν το κράτος σε χρεοκοπία και την κοινωνία σε διάλυση”

“Το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», το έργο του Ντάριο Φο, το οποίο προφανώς ούτε το έχουν δει ούτε το έχουν ακούσει τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καµιά σχέση δεν έχει µε αυτό που προωθούν τα κόµµατα αυτά. εγώ θα πω το εξής: γιατί αφού κάποιος από τους επιβάτες ενός λεωφορείου δεν πληρώνει εισιτήριο, το λεωφορείο ξεκινάει;

Αν ο εργαζόµενος σεβόταν το επάγγελµά του, και το ψωµί που τρώει, θα έπρεπε να πει δεν πάω πουθενά. Ή θα κατέβει αυτός που δεν πλήρωσε ή δεν ξεκινάει το λεωφορείο. Νοµίζω ότι αυτές οι πρακτικές οδηγούν σε χρεοκοπία το κράτος και την κοινωνία σε διάλυση. Θα ρωτήσω επίσης τι θα γίνει αν αναπτυχθεί το ίδιο κίνηµα και κατά των ιδιωτών. Στο ταξί, στο εστιατόριο, στον κινηµατογράφο, στον κουρέα της γειτονίας του. αναρωτιέµαι αν κάποιοι έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες αυτών που λένε και αυτών που κάνουν
”, κατέληξε. 
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου