Αναγνώστες

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ

Στο e-mail: kouskousaris@gmail.com
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Κ.Λ.Π. - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Νέες απεργίες των ιατρών του ΙΚΑ από 7-11 Φεβρουαρίου



Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τη Δευτέρα (07/02) έως την Παρασκευή (11/02) κήρυξαν οι ιατροί του ΙΚΑ, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας. “Δε θα κάνουμε πίσω – Θα ήταν ευτελισμός της Πολιτείας η απόσυρση του νομοσχεδίου”, απάντησε ο υπουργός, Ανδ. Λοβέρδος, στις νέες κινητοποιήσεις.

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (04/02), θα συνεδριάζουν καθημερινά για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και την εν γένει στάση τους, ενώ κατηγορούν το Υπουργείο Υγείας, ότι προωθεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Υπενθυμίζεται, ότι οι γιατροί του ΙΚΑ ήδη είχαν κηρύξει απεργία από την 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή (04/02).

Απαντώντας στην ανακοίνωση των νέων κινητοποιήσεων, ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος,  τις χαρακτήρισε “απεργία χωρίς απεργούς με μιντιακό αποτέλεσμα”, γνωστοποιώντας ότι την Παρασκευή (04/02) το ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών ιατρών είναι 0,3%, ενώ μια ημέρα πριν, ήταν 0,2% (απήργησαν δηλαδή 46 γιατροί).

Κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι “τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βασανίζει τη χώρα μια απεργία, που ξεκίνησε από τους ιατρούς του ΙΚΑ, εξελίχθηκε σε κατάληψη του Υπουργείου και συμπαρέσυρε και άλλους κλάδους ιατρών”.

Ένα “μείγμα ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός. Χρωστάνε γι΄ αυτό εξηγήσεις, επειδή ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού”, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στο κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ιατρών, που απεργούν και είναι “κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο. Δεν είναι όλοι, περνάνε κατά τις 12 το μεσημέρι και κάνουν δηλώσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Δε θα κάνουμε πίσω, γιατί δίνουμε αγώνα για το καλό του πολίτη και του ασφαλισμένου, για να γίνει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν υπήρξε ξανά υπουργός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, που να μην προσπάθησε και να μην αναδιπλώθηκε, υπό την πίεση αυτών των ιατρών του ΙΚΑ, που είχαν δύναμη κάποτε να σταματούν την ελληνική πολιτεία. Τώρα η πολιτεία δε θα σταματήσει, θα προχωρήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως  θα ήταν ευτελισμός της ελληνικής πολιτείας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου